Felsőoktatás-pedagógia szakirány

FPED fejléc
 
Érdekel a felsőoktatás?
Még nem tudod, milyen szakot, szakirányt válassz?
Kipróbálnád magad egy új területen?

 

Ha kíváncsi vagy miről is szólnak a szakirányon folyó projektek, gyere el

2016. január 21-én,

a felsőoktatás-pedagógia szakirányos hallgató évzáró projektbemutatójára, melyet 9:00-tól tartunk a KAZY  fsz 4-es teremben. Egy intézményfejlesztési és egy programfejlesztési projekt fog bemutatkozni!

Szeretettel várunk minden kedves Érdeklődőt!

 

Ismerd meg Magyarországon egyedülálló szakirányunkat!

Ha szívesen dolgoznál a felsőoktatás egyre táguló világában és el tudod magad képzelni képzések tervezőjeként, előadóként vagy kutatóként, ha szívesen részt vennél a minőségfejlesztésben, vagy segítenél a hallgatóknak.

Ha úgy érzed, hogy vannak ötleteid a felsőoktatás fejlesztésére, szívesen dolgozol kreatív feladatokon és szereted a csapatmunkát, ha úgy érzed gyakorlati tudásra szeretnél szert tenni ,akkor téged is várunk szakirányunkra a neveléstudományi mesterszakon, az ELTE PPK-n.

Miért érdemes felsőoktatás-pedagógia szakirányra járni?
pROJEKT

Ha kész vagy bekapcsolódni a felsőoktatás áramába, lépést tartani a nemzetközi és hazai trendekkel, a piaci szereplőkkel való együttműködés, a szakmai gyakorlatok és konferenciák során, ahol nem csak elméletben hallasz a felsőoktatásban folyó munkáról, hanem részese is vagy, akkor csatlakozz!

Légy tagja egy olyan szakiránynak, ahol a légkör családias, ahol névről és arcról megismernek, tudják mi érdekel és segítenek, hogy ebben fejlődni tudj.

Hol tudsz elhelyezkedni, ha elvégzed a szakirányt?

A legkülönbözőbb felsőoktatási szolgáltatások szervezőjeként:

Képzési programok fejlesztője és értékelőjeként

Felsőoktatási kutató és tanácsadó szervezeteknél

Oktatásügyi elemzőként, fejlesztőként

Felsőoktatási intézmények kutatója, oktatójaként

Az itt megszerzett kompetenciáidat a felsőoktatás összetett világán kívül, a felnőttoktatásban, a pedagógiai fejlesztések, képzési programok tréningen tervezése, szervezése terén, akár a vállalati szférában, akár a multik világában is jól tudod kamatoztatni.

“A képzés létrehozásakor az volt a célunk, lehetőséget teremtsünk arra, hogy Magyarországon is mesterszintű képzés keretei között lehessen a felsőoktatásról tanulni. A hazai egyetemistáknak erre mindmáig egyedül ennek a képzési programnak a keretei között van lehetősége. Azoknak akartunk tanulási lehetőséget nyújtani, akiket érdekel az egyetemek világa, akik szeretnének a felsőoktatásban dolgozni vagy éppen olyan kutató-fejlesztő munkát szeretnének majd végezni, amelynek témája a felsőoktatás. Arra törekszünk, hogy olyan képességekkel és olyan gyakorlati tudással ruházzuk fel hallgatóinkat, amelyek birtokában a diplomaszerzést követően közvetlenül hozzájárulhatnak a hazai egyetemek és főiskolák fejlődéséhez.”

Halász Gábor,
a Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoport vezetője

HG
 
 
 
Kinek ajánljuk a képzést?

Korábbi hallgatóink a következő alapszakokról kerültek ki: pedagógia, pszichológia, andragógia, tanító, óvodapedagógus, de a képzés nyitott más területről érkező számára is!

Projektbem.

Látogass el a honlapunkra, ahol a Képzések/Felsőoktatás-pedagógia szakirány menüpont alatt további érdekes információkat találhatsz a tantárgyakról, a projektekről, a leendő oktatóidról valamint korábbi hallgatóink véleményét is olvashatod.

Részletes tájékoztató anyagunkat itt találod.

Kérdezz tőlünk, a szakirány volt és jelenlegi hallgatóitól személyesen!

SZT Szőllősi Tímea
szollosi.timea@ppk.elte.hu
Varga Júliavarga.julia@ppk.elte.hu
 
 
 
Hogyan tudsz hozzánk jelentkezni?

Jelentkezz február 15-éig az ELTE PPK által meghirdetett Neveléstudomány MA képzésre.

Miután felvettek a Neptun rendszerben választ ki a felsőoktatás- pedagógia szakirányt.